Odd Erik er FK Totens første æresmedlem


Odd Erik Sundbakken ble utnevnt til FK Totens første æresmedlem på årsmøtet i klubben torsdag 10. mars. Han har vært en svært viktig bidragsyter helt siden oppstarten for 20 år siden, og har hatt en funksjon i klubben hvert eneste år. Drivkraften har vært en lidenskapelig interesse for fotball og et håp om å kunne være med på å gjøre Toten-fotballen bedre.

    -Fotball har alltid vært hobbyen min og for meg har det vært naturlig å bruke mye tid på den. Jøss, holder du på enda, sier folk til meg. Hvorfor skal jeg slutte med noe som er så morsomt? For meg er FK Toten en kjempefin møteplass, der vi treffes og prater fotball, sier Odd Erik.

Fortsatt på feltet

    Han har hatt forskjellige verv i klubben, både som trener og sportslig leder. Det som ligger hans fotballhjerte nærmest er utvikling av unge spillere. Fortsatt er han i aksjon på treningsfeltet, når trenerne i klubben ber om hjelp til å sette fokus på forskjellige temaer. Og Odd Erik stiller mer enn gjerne opp. Denne sesongen har han tatt på seg oppgaven som trener-koordinator.

    -Nå synes jeg det ser mer positivt ut enn på lenge. Det er flere folk i styret og hele organisasjonen er styrket. I tillegg har vi mange spillere i alle aldersklasser. Stor bredde er viktig for å heve nivået. Kanskje vi har noe på gang? Vi som driver med fotball har alltid håp om å få til noe, avslutter nyutnevnt æresmedlem Odd Erik Sundbakken.

Ny samarbeidsavtale

    For FK Toten er samarbeidet med moderklubbene viktig. Rett før nyttår ble det inngått en ny samarbeidsavtale med Lena IF, Skreia IL, Kapp IF og Lensbygda Sportsklubb. I den samme avtalen inngår Kolbu IL, IL Kolbukameratene og Kolbu/KK Fotball som såkalte samarbeidsklubber.

    Frammøtet på årsmøtet var bra, og årsberetningen viste at 20-års jubilanten FK Toten hadde et år med stor aktivitet i 2015. A-laget i 4. divisjon kjempet som vanlig i toppen av sin pulje, men klarte ikke å være med å kjempe om seriemesterskapet helt til slutt. Klubbens lag i 5. divisjon besto av en positiv og fin gjeng som hadde mye moro sammen gjennom sesongen.

Stor aktivitet

    I juniorklassa stilte klubben to lag sesongen gjennom i et samarbeid med Kolbu/KK Fotball. Førstelaget kvalifiserte seg for elitespill i både vår‐ og høstsesongen og ble til slutt kretsens sjette beste juniorlag. Årets høydepunkt ble Skaw cup, der førstelaget gikk helt til topps i sin klasse. Andrelaget spilte i 2. divisjon både vår og høst. 

    Også i gutteklassa stilte klubben med to lag. Her ble det også samarbeidet med Kolbu/KK Fotball. Totalt var 36 spillere innom guttelagene. Førstelaget spilte i 1. divisjon og endte på 2. plass på våren og 3. plass på høsten. Andrelaget spilte i 2. divisjon både vår og høst.

    I jenteklassa stilte FK Toten med to jentelag, og totalt 28 spillere var innom lagene i løpet av sesongen. Førstelaget spilte 1. divisjon på våren og kvalifiserte seg til elite på høsten, der det ble en sjuendeplass. Andrelaget spilte 9-er fotball i 2. divisjon. På sommeren deltok jentene i Skaw cup, der de spilte i gutteklassa som første og eneste jentelag.

Nytt styre

    Styret i FK Toten har siden i fjor blitt utvidet med flere nye roller, i tråd med den nye samarbeidsavtalen. Det nye styret ser slik ut:

Leder: Jo Solberg
Nestleder: Per Johan Hvamstad
Leder Sport: Leif Tore Linnerud
Leder Økonomi: One Gjersem
Leder Administrasjon: Monica Moen 
Leder Anlegg: Jens Kristian Ulsrud 
Leder Marked og Utvikling: John Anders Hoel 
Leder Arrangement: Magnus Aass
Leder Moderklubb: Hans Olav Sethne
Varamedlem: Jan Kolnier 


    FK Toten skulle dermed være godt rustet for videre utvikling av fotballen på Østre Toten, i tett samarbeid med moderklubbene og samarbeidsklubbene sine. Klubben ser fram mot en ny fotballsesong med stor aktivitet på treningsfeltet og mange spennende kamper.